fbpx
Hoppa till innehåll

Vanligt förekommande frågor

För att du ska få en enkel översikt gällande våra tjänster har vi samlat några av de allra mest vanligt förekommande frågorna.

Dessa svar täcker de flesta funderingar som våra kunder har. Handlar din fråga om ditt konto eller något väldigt specifikt så föreslår vi att du väntar dig direkt till vår support.

Om du inte hittar svaret du letar efter så kan du gärna kontakta oss. Vår kundtjänst står redo att hjälpa dig med alla dina funderingar.

Vi hoppas att du ska få så stor nytta som möjligt av Pixpay.

Vanliga frågor

Accordion Sample Description
Accordion Sample Description
Vi tar inte någon kreditupplysning för att vara egenanställd och ta ut ordinarie lön. Vill du däremot använda dig av funktionen betalt på dagen så kommer vi inhämta en kreditupplysning. Dock så använder vi oss inte av UC utan andra upplysningsföretag som inte sänker din kreditvärdighet.
Nej det kostar inget att vara registrerad hos PixPay. Men vi tar ut en administrativ avgift när du fakturerar genom oss.
Genom samarbete med ett företag som har kreditupplysningstillstånd så kan vi erbjuda kreditupplysningar på företag för våra kunder.
Vi tycker att man skall ha gott samvete när man går till jobbet. Jobbar/konsultar du inom en sån verksamhet så att du behöver ställa dig själv frågan om det är en godkänd bransch så kan du maila oss på hej@pixpay.se
Skatteverket har en bra sida med information om att vara egenanställd. Klicka här för att komma till skatteverkets sida.
Vi redovisar din lön och betala arbetsgivargifter enligt avtalet. Valmöjligheten som finns är följande - Direkt när din kund betalat till oss - Den 25:e efterföljande månad.
Blir du sjukskriven som egenanställd Eller bestämmer dig för att vara föräldraledig eller vara hemma för vård av barn så är det försäkringskassan som beslutar. Generellt så ses det som en vanlig anställning du kan läsa mer om det hos försäkringskassan på länken. Länk till Försäkringskassan